Verschillende toepassingen van Coolicon adhv tekeningen.
het maximale uit jouw COOLICON® lampenkap

Ontdek de verschillende toepassingen met jouw Coolicon® lampenkappen 

ontdek de verschillende toepassingen van Coolicon® lampenkappen

Coolicon® lampenkappen komen laag hangend het beste tot hun recht. Door ze laag op te hangen, kan er meer omgevingslicht van bovenaf de kamer vullen en kan er een betere directe  functionele verlichting naar beneden schijnen. Als algemene regel geldt dat de openingen aan de bovenzijde, in de ruimte waar deze wordt toegepast, net boven de ooglijn moeten worden geplaatst. Dit zorgt voor een comfortabele verlichting zonder verblind te worden door de lamp zelf.

eetkamer

een prettig licht om in te eten

Original 1933™ Design
Net boven de ooglijn opgehangen, zorgt dit voor een comfortabele verlichting zonder dat deze in de ogen schijnt. Om een ​​statement te maken boven een grote tafel raden we aan om een oneven aantal Original 1933™ Design lampenkappen op te hangen. Als een ruwe richtlijn kunnen deze worden afgestemd op de tafelinstellingen. Tip: verwissel de middelste lampenkap voor een Underground Original 1933™ Design lampenkap als conversation starter tijdens het diner.

Large 1933™ Design
Advies is om een enkele Large 1933 Design™ lampenkap te gebruiken boven een ronde of vierkante eettafel. Deze zorgt voor voldoende omgevingslicht voor in de kamer en een comfortabele lichtoppervlak boven de eettafel. Voor langere tafels raden we aan om de Large 1933 Design™ lampenkappen in paren op te hangen om een ​​passende hoeveelheid neerwaarts licht te geven. Voor langere tafels werken oneven nummers eveneens goed. Voor twee zitplekken raden wij één lampenkap aan, waarbij de lampenkap tussen de zitplekken wordt geplaatst.

The Underground Collectie
Shades uit onze Underground Collection kunnen iets hoger boven een eettafel worden gehangen, zodat je goed de binnenkant van de lampenkappen kunt bekijken. Spot jij de reeds gesloten stations?

Keuken

de werkplaats van het huis

De keuken is vaak een multifunctionele ruimte, waar diverse activiteiten plaatsvinden als koken, bakken, gezelligheid en tijd voor het gezin.

Original 1933™ Design
Voor de aspirant 'MasterChef' raden we een rij of cluster van Original 1933™ Design lampenkappen aan. Net als schijnwerpers creëren deze lampenkappen heldere werkverlichting boven werkbladen, gootstenen en tafels. Perfect voor hakken, schillen, en snijden.

Large 1933™ Design
Wanneer een keuken meer aanvoelt als een entertainmentruimte dan een werkruimte, adviseren wij de Large 1933™ Design lampenkappen aan. Deze lampenkappen bieden algemene verlichting door de hele ruimte en direct licht boven een aanrechtblad en zijn ideaal voor het ontvangen van gasten en om daarna gezellig na te tafelen.

Verlichtingservaring op maat
Pas verlichting aan door een combinatie van Original en Large 1933™ Design lampenkappen te combineren. Creëer gepersonaliseerde werkverlichting over de functionele delen van de keuken, evenals veel omgevingslicht. Tip: Bepaal zelf hoe de lichtval uit de bovenste openingen schijnt, door de lampenkap op de fitting te draaien alvorens deze te borgen. Pas het omgevingslicht aan op basis van behoeften.

Slaapkamer met CooliSlaapkamer met Coolicon Standard Original tweemaal naast het bed.con Large en Standard

slaapkamer

SFEERVERLICHTING

Original 1933™ Design
Creëer zuivere symmetrie met laaghangende Original 1933™ Design lampenkappen aan weerszijden van een bed voor een rustig en sfeervol interieur. Het perfecte alternatief voor nachtkastjeslampen.

Lampen met een laag wattage creëren sfeervolle verlichting terwijl de Original 1933™ Design lampenkap het licht maakt in de slaapkamer. Het reflecterende witte email wordt boven het nachtkastje gepositioneerd en kan worden gebruikt om te lezen. Door de lampenkap op de lamphouder tijdens het monteren te draaien, kunnen de openingen van de bovenste galerij zo worden gepositioneerd dat het licht sfeer brengt in plaats van hinderlijk is.

The Craftsmans™ collectie
Voor extra gezellige en verfijnde verlichting overweeg dan de Gloss Silhouette lampenkap. Dit zorgt voor een zachtere uplight omdat er geen verlichting vanuit de open zijdes komt, maar wel een rijke warme gloed door het doorzichtige Bone China porselein.

Woonkamer met Coolicon Large en Standard boven bijzettafel hoek naast bank.

woonkamer

....TIJD VOOR ONTSPANNING

Original 1933™ Design
Hang voor een intieme en ontspannen sfeer een enkele Original 1933™ Design lampenkap boven een salontafel of bijzettafel. Deze kleinere lampenkap is een perfect leeslampje voor die rustige avonden in huis, maar kan ook als geen ander de kamer sfeervol verlichten. Een lamp met een laag wattage zorgt voor een rustig gedimd licht waar een lamp met een hoog wattage de kamer functioneel kan verlichten. Creëer een opvallend object boven een salontafel met een samenstelling van Original 1933™ Design lampenkappen. Mix en match met onze Classic, Contemporary en Select lampenkappen. 

Large 1933™ design
Maak een statement met een gedurfde gekleurde Large 1933™ Design lampenkap. Onze Large 1933™ Design lampenkappen creëren veel algemeen licht en kunnen worden gebruikt als middelpunt in de kamer of als accent om ruimtes met elkaar te verbinden.

Studeerkamer of kantoorruimte met Coolicon Standard Large en original

kantoor/werkkamer

EEN WERKENDE GESCHIEDENIS

Original 1933™ Design
De Original 1933™ design lampenkap staat synoniem voor geconcentreerd werken en zorgt voor het perfecte licht in een gezonde werkomgeving. Deze lampenkappen werden van oudsher gebruikt door ingenieurs van de grote tekenkamers van Harland and Wolff (ontwerpers van de Titanic) tot kleine baanbrekende ingenieursbureaus zoals die van Donald Bailey (uitvinder of de Bailey-brug).

We raden aan om de Original 1933™ Design lampenkap, met zijn functionele licht van onder, centraal te plaatsen of net naast de hand waarmee je niet schrijft. Hierdoor ontstaat een schaduwvrij verzwarings-/schetsvlak.

Videogesprekken met egale verlichting
Door de unieke mix van omgevingslicht en direct licht creëert de Coolicon® lampenkap een perfect licht voor videocall meetings. Door het omgevingslicht heb je een egaal verlicht gezicht zonder sterk contrast, wat zorgt voor een flatterend beeld.

Combineer verschillende groottes
Vul één lamp aan met een combinatie van Original of Large 1933™ Design lampenkappen om de perfecte verlichting te creëren in een kantooromgeving of algemene kamerverlichting gecombineerd met bureaugerichte functionele verlichting.

Coolicon Underground lampenkappen bij elkaar boven tafel

Ⓒ CBC Brands 2024 - Launched by Creative Boys Club