Stap 14. Aanbrengen van het gouden label het keurmerk van Coolicon
het label

De finishing touch met de hand aangebracht als keurmerk van kwaliteit 

Ontstaan van het label Coolicon

het label

Authenciteit

De Coolicon® badge staat sinds 1933 op elke Coolicon® lampenkap en is synoniem geworden aan kwaliteit. Gedrukt op een ouderwetse pers op dik papier, is de badge het keurmerk voor elke Standard Collection lampenkap.

De badge wordt met het oog uitgelijnd en met de hand aangebracht alsware het een handtekening van de maker. Waar het embleem op de lampenkap zit, is waar het de eerste keer landde met rimpels of vlekken. Het is authentiek!

Het Coolicon label als keurmerk voor kwaliteit

"een label dat staat voor kwaliteit."

De grootte en verhouding van de badge dateren uit het begin van de geschiedenis van Coolicon®. Dankzij de grote badge kon het merk al van ver worden herkend in de drukke fabrieken.

Terwijl Coolicon® lampenkappen de natie overspoelden, konden degenen die eronder werkten, in workshops, het merk identificeren.

Coolicon Classic Cream Large boven eettafel in klassiek interieur.

The Standard™ collectie

Het label past perfect bij de modellen van vandaag, net als bij het originele 1933-ontwerp. Het is trouw aan het originele badgeontwerp en direct herkenbaar, tot aan de kreukels en unieke vouwen in het papier, die de kromming van de lampenkap weerspiegelen. Elke badge is uniek, net als de lampenkappen met traditionele afwerkingen.

“EEN STUKJE GESCHIEDENIS MET DE HAND AANGEBRACHT.”

THE CRAFTSMANS™ COLLECTION

De Craftsmans™ collectie is ontworpen voor interieurs voor vandaag. Deze unieke serie zorgde voor een verschuiving waarbij Coolicon® lampenkappen van hun traditionele gebruiksomgevingen werden verplaatst naar meer elegante settings en interieurs.

De traditioneel toegepaste badge is geüpdate maar heeft de originele kenmerken van de badge behouden, maar met subtiele verfijningen voor elk product. De badges voor de Silhouette lampenkappen zijn gemaakt van puur goud en worden meegebakken in de glansglazuur. Glanzend en stralend in het daglicht, om 's avonds van achteren te veranderen in een donker silhouet.

Ⓒ CBC Brands 2024 - Launched by Creative Boys Club