De Underground Collectie Original Green kleur hangend met lamp aan.
De merknaam

Een naam symbool voor een rijke geschiedenis

de naam Coolicon®

Hoe spreek je coolicon® uit?

Coolicon® wordt gespeld en uitgesproken als één woord, niet "Cool Icon". Het woord Coolicon® vindt zijn oorsprong in "koeling door convectie", de basis van het patent uit 1933, het koelen van elektrische armaturen door het ontwerp.

Hoewel we het erover eens zijn dat de Coolicon® lampenkappen kunnen worden gezien als een iconisch Brits ontwerp, werd het woord icoon zelden gebruikt en had het een andere context in de jaren '30.

ontstaan van de naam

Coolie
Toen Coolicon voor het eerst werd gelanceerd, was het een industriële lampenkap die werd gebruikt door elektriciens en verlichtingsprofessionals. Dit publiek zou deze naam natuurlijk hebben uitgesproken als "Coolie", omdat dit een veel voorkomende term was in de Britse verlichtingsindustrie. "Coolie" is een traditioneel Engels woord dat verwijst naar kegelvormige lampenkappen, maar deze term is sindsdien uit de gewone taal verdwenen. Deze traditionele spreektaal wordt nog steeds weerspiegeld in de merknaam.

Con
Met de efficiëntie van het ontwerp werd "con" aan de naam toegevoegd, verwijzend naar convectiekoeling. Het woord "icoon" werd in de jaren dertig zelden gebruikt, in tegenstelling tot nu. 

Ⓒ CBC Brands 2024 - Launched by Creative Boys Club