bone china

Hoogwaardig porselein met een finishing touch van puur goud

Bone China vormen van de lampenkap middels handwerk.

een handgemaakt proces

Bone China is een porseleinsoort die transparanter en duurzamer is dan standaard porselein. Het heeft ook een helderdere, warmere gloed wanneer het brandt. De kwaliteit van Bone China die we gebruiken wordt aangeduid als fijn Bone China, dit heeft een ivoren afwerking.

De geschiedenis van dit materiaal is uniek voor Stoke-on-Trent, Engeland, waar de woorden Bone China verwijzen naar het gebruik van botas in de compositie.

"Verfijnde met de handgemaakte ambachtelijke verlichtingselementen."

Robuust

Bone China kan bij lagere temperaturen gebakken worden dan de meeste porseleinen materialen omdat de structuur verglaasd. Dit maakt Bone China sterker en duurzamer dan porselein. Porselein wordt bij hogere temperaturen gebakken, waardoor het breekbaarder wordt en sneller gaat schilferen.

Lichtgewicht

Door de samenstelling van Bone China kunnen er dunnere en lichtere producten gemaakt worden. Ter vergelijking: porseleinproducten zijn dikker en gemakkelijker te produceren, ze worden vaak gebruikt voor hoogwaardige elektrische isolatoren.

Productie Bone China Silhouette Doorzichtig

Doorzichtig

Bone China is ivoorwit van kleur en straalt een veel warmer, rijker getint licht uit dan standaard porselein. Standaardporselein is helderder wit van kleur en geeft een kouder blauw/groen licht af wanneer het brandt.

wat is de connectie met coolicon®?

Coolicon®'s Gloss Silhouette lampenkap is handgemaakt in de geboorteplaats van Bone China, Stoke-on-Trent, Engeland. Coolicon®, ooit het licht om het industriële landschap van de pottenbakkerijen te verlichten, produceert nu met trots lampenkappen in dezelfde familiegerunde werkplaatsen.

Deze unieke lampenkappen worden drie keer gestookt en doorlopen het productieproces onder het toeziend oog van de meestervakman; de Craftsman. Coolicon® is niet voor niets van mening dat ze samenwerken met 's werelds beste Bone China werkplaats.

"De beste Bone China werkplaats ter wereld."

het proces in stappen

Het proces begint wanneer de Bone China wordt gemengd tot een vloeibaar suspensie van kleideeltjes in water. Zowel de Gloss Silhouette als de Natural Terracotta lampenkap worden geproduceerd door middel van "slip casting" , zoals dit proces wordt genoemd.

dag 1

Stap 1 Bone China vullen van de mal
1. Vullen van de mal

De mal is gevuld met vloeibare slip. De mal zal een deel van het water opnemen om het uithardingsproces te starten.

Stap 2 Bone China leeggieten van de mal
2. Leeggieten van de mal

Na verloop van tijd wordt de mal geleegd. De tijd varieert op basis van een aantal factoren, zoals luchttemperatuur en vochtigheid. Alleen de ambachtslieden hebben de vaardigheid om te weten wanneer het precies goed is.

Stap 3 Bone China mal schoonmaken
3. schoonmaken van de mal

De lampenkap wordt bijgesneden en uit de mal gehaald.

Stap 4 Bone China vormen van de lampenkap
4. loshalen van de mal

De ruw gevormde lampenkap wordt nu met de hand schoongemaakt en gevormd.

Stap 5 Bone China vormen met uitsnede bovenzijde
5. vormen en maken uitsnede

Het gat in de bovenkant van de lampenkap wordt gesneden voordat de lampenkap voor de eerste keer de oven ingaat.

Stap 6 Bone China laatste schoonmaakbeurt
6. laatste schoonmaak kap

Tijdens dit proces wordt de poreleinen lampenkap zorgvuldig bekeken en schoongemaakt voordat deze voor de eerste keer wordt afgebakken.

dag 2

7. Eerste keer afbakken

Na het eerste kwaliteitsinspectiepunt wordt de lampenkap gebakken. De zachte broze lampenkap wordt een volledig verglaasde harde keramiek. De lampenkap heeft nu een mooie belachtige klank wanneer erop wordt getikt.

Stap 7 Bone China Eerste keer in de oven

dag 3

Stap 8 Bone China glazuren van de lampenkap
8. glazuren

Geen borstels en geen spuitpistolen, het glazuur wordt in één dompelproces op de Silhouette lampenkap aangebracht. Dit zeer bekwame proces is gebaseerd op de constante beweging van de lepel om het glazuur over het oppervlak te laten wervelen zonder een enkele drup of vingerafdruk.

Stap 9 Bone China drogen na glazuren
9. drogen

De lampenkap wordt opzij gezet om te drogen voordat deze weer de oven ingaat.

dag 4

10. tweede keer afbakken

Eenmaal voor de tweede keer gebakken brengt het hoogglans glazuur de doorschijnende eigenschappen van Bone China naar voren. De Gloss Silhouette wordt nu zorgvuldig geïnspecteerd.

Stap 10 Bone China tweede keer afbakken

dag 5

11. laatste keer afbakken

Met de Coolicon® badge aangebracht, wordt de handgemaakte Gloss Silhouette nu voor het laatst gebakken om de puur gouden badge in het glazuur te verwerken.

Na het verlaten van de oven wordt de Gloss Silhouette lampenkap zorgvuldig verpakt om vervolgens zijn weg te vinden in een van de 1001 verschillende interieurtoepassingen.

Stap 11 Bone China laatste keer afbakken

Ⓒ CBC Brands 2024 - Launched by Creative Boys Club