Coolicon Classic Cream Large boven eettafel in klassiek interieur.
The Standardâ„¢ Collectie

Voor altijd geworteld in het industriële hart van Groot-Brittannië

The Standard Collection beeldmerk

Het origineel sinds 1933

Handgemaakt en met de hand geëmailleerd. Elke lampenkap uit The Standard™ collectie is echt uniek. De 1933™ design lampenkappen zijn allemaal authentiek afgewerkt met een met de hand aangebrachte papieren badge - gemaakt in Engeland sinds 1933.

Deze collectie kenmerkt zich door de ruime keuze in kleuren en stond aan het begin van de herintroductie van het merk Coolicon®. Verkrijgbaar in twee maten, leent deze lamp zich makkelijk voor elk interieur. Combineer kleuren en formaten voor een schitterend eindresultaat.

Afmeting van een Coolicon Original lampenkap
Afmeting van een Coolicon Large lampenkap

de classic collectie

De Classic collectie bestaat uit zes tijdloze kleuren uit de jaren dertig, veertig en vijftig. Met typische emailkleuren is dit palet opgebouwd uit historische invloeden; Original Green, een klassieke racekleur, Original Grey, afkomstig uit garages en autowerkplaatsen en Original White, uit de gangen en afdelingen van het NHS ziekenhuis.

Ø23 - 225,00 | Ø40 - 350,00

Coolicon Royal Blue Large

Coolicon lampenkap Royal Blue
Ø23 cm | Ø40 cm

Vanaf 225,00

Coolicon lampenkap Jet Black
Ø23 cm | Ø40 cm

Vanaf 225,00

Coolicon lampenkap Original Green
Ø23 cm | Ø40 cm

Vanaf 225,00

Coolicon Standard Original White Large

Coolicon lampenkap Original White
Ø23 cm | Ø40 cm

Vanaf 225,00

Coolicon lampenkap Classic Cream
Ø23 cm | Ø40 cm

Vanaf 225,00

Coolicon Original Grey Large

Coolicon lampenkap Original Grey
Ø23 cm | Ø40 cm

Vanaf 225,00

de contemporary collectie

De Contemporary collectie bestaat uit zes levendige moderne kleuren. Traditioneel zeer uitdagende emailkleuren om te produceren. De Contemporary collectie brengt de klassieke werkverlichting up-to-date in nooit eerder vertoonde accentkleuren die het breder inzetbaar maakt in vrijwel ieder interieur of juist in combinatie met de Classic collectie.

Ø23 - 225,00 | Ø40 - 350,00

Coolicon lampenkap Deep Yellow
Ø23 cm | Ø40 cm

Vanaf 225,00

Coolicon lampenkap Latte Brown
Ø23 cm | Ø40 cm

Vanaf 225,00

Coolicon Terracotta Large

Coolicon lampenkap Terracotta
Ø23 cm | Ø40 cm

Vanaf 225,00

Coolicon lampenkap Fresh Teal
Ø23 cm | Ø40 cm

Vanaf 225,00

Coolicon Powder Pink Large

Coolicon lampenkap Powder Pink
Ø23 cm | Ø40 cm

Vanaf 225,00

Coolicon Sky Blue Large

Coolicon lampenkap Sky Blue
Ø23 cm | Ø40 cm

Vanaf 225,00

de select collectie

Stoer en elegant, de Select collectie bestaat uit vier premium kleuren die vandaag de dag enorm gewild zijn, maar het tevens in zich hebben om een tijdloze klassieker te worden. Deze rijke, diepe kleuren, Coolicon's  duurste email tot nu toe, zijn geïnspireerd op weelderige Victoriaanse interieurs en Georgische elegantie.

Ø23 - 230,00 | Ø40 - 360,00

Coolicon lampenkap Selvedge
Ø23 cm | Ø40 cm

Vanaf 230,00

Coolicon lampenkap Metropolitan
Ø23 cm | Ø40 cm

Vanaf 230,00

Coolicon lampenkap Antinium
Ø23 cm | Ø40 cm

Vanaf 230,00

Coolicon lampenkap Pewter
Ø23 cm | Ø40 cm

Vanaf 230,00

Afbakken Oven Coolicon Lampenkappen Deep Yellow en Powder Pink

vandaag de dag

Van begin tot eind handgemaakt met de beste materialen, elke lampenkap in The Standard™ collectie is uniek en perfect op zijn eigen manier.

Coolicon's aanpak blijft trouw aan het octrooi en respecteert alle aspecten van het oorspronkelijke 15-stappenproces. Om deze reden wordt er gewerkt in kleine oplages en wordt exclusiviteit gewaarborgd in plaats van te opereren als een grote fabrikant. De resultaten spreken voor zich.

Als je goed kijkt, zie je misschien kleine witte sproetjes in hemelsblauw email, een kleine verandering in tint over de contouren van een originele 1933™ Design lampenkap of zelfs af en toe een streepje. Elk is een uitdrukking van individueel karakter dat de vele vuren weerspiegelt, om te koesteren als een herinnering aan de vakman die zijn vaardigheden in elke lampenkap giet.

Iedere lampenkap is een uniek stukje vakmanschap.

"Bij een temperatuur van 800°C vindt er een onvoorspelbare magie plaats."

Hoogwaardig email is een harde glascoating, gevormd uit glas, mineralen, klei en oxiden. Deze mix is de sleutel tot zowel de rijke, aloude kleuren als de duurzaamheid van de Standard collectie.

Het glasvochtglazuur wordt met de hand aangebracht en vervolgens bij extreem hoge temperaturen op het staalwerk versmolten. Meerdere herhalingen en veelvuldig bakken zorgt voor een dik glazen oppervlak met die prachtige diepe kleur. Een intensief proces dat de lampenkap zijn exclusiviteit geeft.

Coolicon®'s kleurrecepten, of het nu een royal blue, een original 'racing' green of de classic cream van een cricketerstrui was, kwamen tot stand na vele brainstorms en testen en werden met veel enthousiasme door het Coolicon® team verwelkomd.

“Een stukje designgeschiedenis, elegant, duurzaam en bij uitstek geschikt voor zijn doel.”

Original en Large Pewter boven eettafel

EEN erfenis die blijft

De handgemaakte Standard Coolicon® lampenkappen, voor het eerst geproduceerd in 1933, zijn Britse industriële iconen. Sierlijk, subtiel en een vorm die nu net zo fris en esthetisch is als toen hij voor het eerst met de hand werd getekend voor de octrooiaanvraag.

Het ingenieuze ontwerp omvatte een geventileerde bovenzijde waardoor kooldraadlampen met een hoge wattage koel konden blijven. Vandaag de dag zorgt dit design voor een omgevingslicht aan de bovenzijde en een sterk functioneel licht aan de onderzijde. 

Slijtvast en duurzaam, de Standard Coolicon® lampenkap werd meteen een hit onder arbeiders in werkplaatsen, fabrieken en kantoren in het hele land. Het vond zelfs zijn weg naar de keuken van Winston Churchill in zijn oorlogsbunker. Het Coolicon® 1933™ ontwerp dat je vandaag koopt, volgt het oorspronkelijke patent en behoudt die speciale combinatie van kwaliteiten die het tot een tijdloze klassieker maakten.

Een leven lang garantie

We weten dat de kleur van onze glasachtige emaille niet vervagen in het zonlicht en dat de uitgesproken randen mooi zullen verouderen. We zijn zo zeker van de duurzaamheid van onze lampenkappen dat we met trots onze levenslange garantie aanbieden. Je kunt een leven lang genieten met de lampenkappen van Coolion®.

â’¸ CBC Brands 2024 - Launched by Creative Boys Club