The craftsmans™ Collectie

Klassieke materialen en traditionele vaardigheden smelten samen met tijdloos design

Britse ambacht gecombineerd met het fijnste porselein

De originele Coolicon® Standard lampenkap verlichtte ooit de Engelse pottenbakkerijen en keramiekateliers voor generaties ambachtslieden.

Via de Craftsmans™ collectie wordt een gedeelde geschiedenis van materiaal en product opnieuw uitgevonden. Door klassieke materialen en traditionele vaardigheden te combineren met een tijdloos design, ontstaat ons meest verfijnde assortiment van ongeëvenaarde kwaliteit en vakmanschap.

We vieren de vaardigheden die via familielijnen zijn doorgegeven en de materialen die synoniem zijn aan de Engelse pottenbakkerijen van Stoke-on-Trent - de geboorteplaats van porselein, ook wel Bone China genoemd, aan het einde van de 18e eeuw.

Pottenbakkerijen in Engeland werden verlicht met Coolicon lampenkappen
"Klassieke materialen en traditionele vaardigheden gecombineerd met tijdloos design."
Afmeting van een Coolicon Bone China lampenkap porselein
Afmeting van een Coolicon Terracotta lampenkap aardewerk
Productie Bone China porseleinen lampenkap in Engelse Coolicon fabriek.
Coolicon® gebruikt het fijnste porselein OM DE GLANZENDE SILHOUETTE LAMPENKAP TE MAKEN.

Deze kwaliteit van porselein heeft een ivoren afwerking en zorgt ervoor dat deze lampenkap, zonder ventilatieopeningen, een zeer rijk en warm omgevingslicht produceert. Een bijzonder element in iedere ruimte.

"verlicht een ruimte als geen ander."

De Gloss Silhouette is een prachtige toevoeging aan de Coolicon® Lighting familie. Met een diepglanzende afwerking en een puur gouden badge komen de doorschijnende eigenschappen van het ivoorwitte Bone China tot leven als de avond valt en de lampenkap een warme gloed uitstraalt.

Ø24 cm - 280,00

het logo afgewerkt in puur goud

Het Coolicon® logo is bij de Silhoutte gemaakt van puur goud en wordt in het glazuur van de handgemaakte lampenkap gebakken.

Deze porseleinen editie is de eerste lampenkap die na 85 jaar wordt geproduceerd zonder de kenmerkende ventilatieopeningen aan de bovenzijde. Toch zijn de contouren nog altijd zichtbaar in dit design. Een lampenkap uniek in zijn soort en naast dat het een sieraad is een waar sfeerelement in ieder interieur.

Keramiek fabriek in Engeland productie Coolicon lampenkappen
coolicon® GEBRUIKt EEN DIEPRODE TERRACOTTA OM WARMTE EN RIJKDOM AAN DEZE COLLECTIE TE BRENGEN.

Dankzij de structuur van het terracottamateriaal kunnen bewerkingen als de kenmerkende open zijdes aan de bovenkant bij deze craftsmans lampenkap wel worden toegepast.

"de terracotta lampenkap met natuurlijke looks."

De Terracotta lampenkap schreeuwt om aangeraakt te worden. De dieprode, matte tinten en geborstelde afwerking zijn een welkome aanvulling op de Craftsmans™ collectie. Onderscheidend met tijdloze aardetinten kan deze lampenkap warmte brengen in elke ruimte. 

CL06 Coolicon Terracotta Lampenkap met verlichting aan

"een handgemaakte lampenkap die warmte en sfeer brengt."

Op dezelfde manier waarop Coolicon® de schoonheid in de originele standaard lampenkap vierden, zien zij nu de schoonheid in terracotta en zijn ze voorstander van dit gebruiksmateriaal naast de onlosmakelijk verbonden toepassing van email.

Traditioneel gemaakt

De terracotta lampenkap heeft een prachtige egale matte afwerking. Bij het productieproces laat de pottenbakker een spons over het oppervlak van de lampenkap lopen voordat deze wordt gebakken. Dit geeft de lampenkap zijn matte afwerking.

Ø23,5 cm - 310,00

een handgemaakt proces

Met Coolicon's Craftsmans™ collectie verdedigt Coolicon® de lange traditie van Brits ambacht en de thuisbasis van het beste porselein. Coolicon®, ooit het licht om het industriële landschap van de pottenbakkerijen te verlichten, produceert nu met trots lampenkappen in dezelfde familiegerunde werkplaatsen.

Ⓒ CBC Brands 2024 - Launched by Creative Boys Club